סלט עדשים

מצרכים

  • 1 כוס עדשים שחורים קטנים מושרים במים קרים כשעתיים ומסוננים
  • (ניתן להשתמש גם בעדשים חומים קטנים או גדולים)
  • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות בגודל בינוני
  • כוס שמן קנולה
  • 1 צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית

הכנה

להרתיח 1ליטר של מי ברז בסיר (בלי מלח)
כשהמים רותחים להכניס את העדשים ולבשל 7-8 דקות לרמת אל דנטה (פריך)
לסנן ולקרר

לחמם שמן  במחבת ולטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה ולסנן .הבצל  חייב טיגון בשמן עמוק כדי שיהיה  פריך!

לערבב בקערה עדשים , בצל, פטרוזיליה מלח פלפל ומעט שמן זית
להגיש בטמפרטורת החדר