סועדים רבים מבקשים מתכונים של מנות החביבות עליהם בקדירה של סבתא  ואני משתפת כאן בשמחה!
הקסם בעיני הוא הפשטות, הטריות, הצבעוניות , והבריאות שהוא מביא עימו.
התפריט המוגש הוא פרי בחירה שלי אחרי שהתנסיתי במטבח צרפתי קלאסי, ושנים רבות התמחיתי  במטבח הודי צמחוני שמלווה אותי עד היום. האוכל שאני מגישה הוא בדיוק מה שאני אוהבת עכשיו!
במטבח  המקומי יש שפע גדול מאד של סלטים ואפשר להשתעשע ולהכין ארוחה שלמה ומגוונת שעושה שימוש  בקטניות , דגנים וירקות בעיקר בעונת החורף והאביב ניתן ללקט צמחי מאכל מהטבע ולהשתמש בהם מה שמוסיף "פראיות" לטעם!  גם טבעונים וצמחונים מוצאים את עצמם במטבח הזה בקלות .

מביאה כאן רשימה חלקית בהמשך אוסיף עוד מתכונים.אם טעמתם אצלנו משהו שאהבתם והמתכון אינו בנמצא שלחו הודעה ואוסיף אותו באהבה.

הכמויות כמובן תלויות בהרכב הארוחה שאתם מכינים אנחנו ב"קדירה" מגישים 7-8 סוגים של סלטים למנה ראשונה
ושתי מנות עיקריות ועוד סלט טרי או שניים וגם קינוחים אז יש לקחת את זה בחשבון .

כל סלט כשלעצמו פשוט למדי השילוב ביניהם הוא מה שיוצר את הקסם.כמובן שתמיד מוגשת טחינה ירוקה ליד !

בסבוסה – עוגת סולת וקוקוס בסירופ מי ורדים

בסבוסה – עוגת סולת וקוקוס בסירופ מי ורדים

חומרים 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 2 כוסות סולת 1 כוס קמח תופח 1 כוס קוקוס 1 שקית א.אפייה מעט תמצית וניל הכנה לערבב במטרפת יד את כל החומרים הרטובים (לא להקציף) לערבב את כל החומרים היבשים לערבב את שתי התערובות יחד להכניס לתנור מחומם ל-180 מעלות לכ-40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה...

להמשך קריאה

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה

חומרים 1.5 כוסות קמח לבן חצי שקית אבקת אפייה 1 כוס סוכר לבן (אפשר ג 1/2 כוס סוכר תלוי בפריכות הרצויה) 1/2 כוס טחינה גולמית 100 גר' חמאה רכה ( מרגרינה למי שרוצה עוגיות פרווה ) הכנה לערבב את כל החומרים לבצק- לישה עדינה ולא ממושכת ליצור כדורים קטנים -לא למעוך , העוגיה מכ:פילה את נפחה באפייה להכניס לתנור מחומם ל-160...

להמשך קריאה

סלט סלק אדום בנענע ושומשום

סלט סלק אדום בנענע ושומשום

חומרים 3-4 סלקים טריים ופריכים בגודל בינוני-קטן שטופים היטב מעט נענע קצוצה 1-2 שיני שום קצוצות מעט זרעי שומשום מלא קלויים מעט לימון מעט שמן זית מלח הכנה לאדות את הסלק שלם על קליפותיו על פרח אידוי בסיר סגור היטב עד לריכוך כחצי שעה עד 45 דקות לקלף את הסלק ולחתוך לקוביות 1X1 ס"מ להוסיף לימון שום ושמן...

להמשך קריאה

סלט גזר בלימון ושום

סלט גזר בלימון ושום

חומרים 3 גזרים טריים ופריכים מגוררים על הצד הגס של המגרדת 2 שיני שום פרוסות דק 1/2 פלפל חריף ירוק טרי פרוס לפרוסות דקיקות 1/2 לימון עם הקליפה קצוץ לקוביות קטנטנות שמן זית 1/4 כוס לימון מלח הכנה לערבב – להגיש טרי בטמפרטורת החדר אם נשאר,  למחרת יש לכם סלט כבוש חביב...

להמשך קריאה

סלט כרובית בשום ושמן זית

סלט כרובית בשום ושמן זית

חומרים 1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים בינוניים מעט שמן זית 2-3 שיני שום קצוצות מעט מלח גס הכנה להניח את פרחי הכרובית בתבנית (אפשר על נייר אפייה) לזרות מלח, שום ומעט שמן זית לערבב בעדינות להכניס לתנור מחומם ל-180 מעלות לכ-10 דקות או עד שהמרקם של הכרובית פריך ונעים להגיש חם או בטמפרטורת החדר בקישוט טפטופי טחינה/...

להמשך קריאה

טאבולה בנוסח סבתא

טאבולה בנוסח סבתא

הגירסה החביבה עלי היא הגירסה הלבנונית עתירת הירק. באבו גוש למשל הסלט הזה הוא סלט של בורגול עם מלפפונים עגבניות וחסה חומרים 1/2 כוס בורגול גס מושרה כשעתיים במי ברז ומסונן היטב גרגירי רימון (בעונה) לא הכרחי 1 צרור  גדול פטרוזיליה קצוצה חופן נענע קצוץ ופה אפשר להשתולל עם הירוקים לפי הטעם: עלי חובייזה , עלי...

להמשך קריאה

סלט גרגירי חומוס בבצל וחוביזה /עלי מנגולד

סלט גרגירי חומוס בבצל וחוביזה /עלי מנגולד

חומרים כוס גרגירי חומוס מבושלים בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות בינוניות חבילה עלי מנגולד בינונית עלים מופרדים מהגבעול/ חבילה עלי חובייזה ללא גבעול גבעולי המנגולד שהפרדנו פרוסים דק מעט שמן זית מלח פלפל אופן הכנה לחמם מעט שמן זית  להוסיף בצל וגבעולי מנגולד לכסות את הסיר ולאדות בעדינות 2-3 דקות להוסיף את...

להמשך קריאה

סלט עדשים

סלט עדשים

מצרכים 1 כוס עדשים שחורים קטנים מושרים במים קרים כשעתיים ומסוננים (ניתן להשתמש גם בעדשים חומים קטנים או גדולים) 1 בצל גדול קצוץ לקוביות בגודל בינוני כוס שמן קנולה 1 צרור פטרוזיליה קטן קצוץ מלח פלפל שמן זית הכנה להרתיח 1ליטר של מי ברז בסיר (בלי מלח) כשהמים רותחים להכניס את העדשים ולבשל 7-8 דקות לרמת אל דנטה...

להמשך קריאה